Fernisering på udstillingen “TAKT & TONE” lørdag d. 30.april kl 12-16
Mia Willaume har arbejdet op til sin første soloudstilling i Baghuset, som i denne anledning bliver omdannet til galleri.
Hun udstiller en række nye billeder under titlen “TAKT & TONE”, hvor nogle værker er lavet ud fra strenge regler og systemer i sit afsæt,
og andre værker lavet i fuld frihed til, hvad der er muligt. (Læs mere nederst)
Mias formsprog er rytmisk, koloristisk med enkle former, der “leger”, frastødes af hinanden, elsker eller gentager sig i det uendelige.
Mia arbejder med hverdagsobjekter som ex kop, skål, vase, potteplanter, møbler og placerer dem i
rum, konstruktioner og mønstre i forhold til hinanden.
Hun arbejder med en kombination af akryl og collage (mixed
media) på både papir og lærred.
Kom og oplev Mia Willaumes første soloudstilling “TAKT & TONE” i Baghuset og se hendes helt nye værker. Udstillingen består af akryl på lærred og papir, collager mm
Vi er vært for et glas køligt og lidt mundgodt, og sørger for solskin i gården:-)
Baghuset
Jernbanegade 40, 4000 Roskilde
Alle er velkomne.
Åbningstider:
søndag 1/5 kl 11-16
mandag 2/5 kl 11-17
tirsdag 3/5 kl 11-17
onsdag 4/5 kl 11-17
torsdag 5/5 kl 11-20
fredag 6/5 kl 11-16
lørdag 7/5 kl 11-16
Udstillingen slutter lørdag den 7. maj kl 16
TAKT & TONE
For nogle år siden, var jeg nødsaget til at flytte fra min daværende lejlighed, og måtte midlertidigt opbevare alle mine møbler og ejendele på et lager. Med mig havde jeg to børn, noget tøj og en ”håndfuld” af de mest nødvendige og “betydningsfulde“ udvalgte ting. Vi rykkede ind som gæster i en halvanden-værelses lejlighed, og endte med at bo 5 mand på 55 m2. Sådan boede vi i et års tid. Dette blev starten på et anderledes, og på sin vis, friere liv. Da jeg hentede mine ting fra lageret igen, skulle det vise sig, at jeg faktisk havde glemt 70% af alle mine ejendele, og ikke havde manglet dem overhovedet. Det gav mig chancen for at berøre begreber som hjem, norm og værdier.
De fleste hjem er fyldt med ting/ejendele. Ting, som vi enten bruger eller aldrig bruger, som vi elsker eller ikke bryder os om. Ting, som hjælper til med at optimere dagligdagens funktioner. Ting, som kan være ligegyldige, have stor betydning, værdiløse, meningsfyldte, have affektionsværdi, smukke, nyttige og dyre af lækkert trendy design.
Man kan have ”en fast plads” på en bestemt stol, en yndlingskop, eller bestemte skåle man bruger når, der kommer gæster, en arveske man altid bruger, eller ikke har lyst til at bruge. Uanset hvad, så fortæller de os noget om os, vores tid, vores kultur mm og kan også fortælle noget om normer, livsmønstre, vaner. Nogle smider ting ud, andre gemmer alt i generationer. Hvad afgør dette?
Mange mennesker har i dag ressourcer til at lave en udskiftning i forhold til de ting vi omgiver os med i vores hjem, dvs. at brugstiden på en ting er forkortet væsentligt inden den bliver smidt ud og evt. omskiftet til en anden moderigtig version. Funktionen lægger af og til under for udseendet, som skal følge med tiden. Er vores ting med til at vise hvem vi er, og hvad vi står for, altså en “forlænger” eller har vi disse ting pga. : Vane, refleks, fordi andre har det, ”sådan er det bare”, ”sådan har vi altid gjort”, ”sådan en har vi altid haft” eller image og følelser?
Hvad har vi i grunden brug for? Hvor meget har vi brug for? Er disse ting vigtige for at vi kan føle os hjemme.
Alle mennesker lever deres liv på grundlagt af værdier og normer, der bliver overleveret på et tidligt tidspunkt af familie, miljøet, kulturen, grupper og institutioner, altså en fælles levevis og herunder også almindelig skik og brug.
Jeg interesserer mig for menneskers kompleksitet i vores opfattelse af ting, situationer og medmennesker. I kraft af vores veludviklede hjerne, kultur og norm er vi i stand til at dømme og afkode adfærd og mennesker ud fra ganske få punkter. Vi samler indtryk og definerer helt automatisk. Det kan eksempelvis være et særligt stykke tøj, en rød næse, en haltende gang. Vi samler indtryk ud fra få input og danner en helhed. Måske uden at kigge nærmere efter, måske uden at lytte, hvad der egentlig bliver sagt. Vores opfattelser og fordomme har på den måde også har grobund i normen og vores kultur.
Mine billeder er undersøgelser af livet, mennesker, den menneskelige eksistens og alt det vi omgiver os med, og som former os. De er mødet mellem norm og natur, mellem individ og system.
Velkommen til TAKT & TONE.
Mia Willaume, april, 2016