Book Navigation

“VÆGTLØS UNDER ALLE STRØMME” / 

“WEIGHTLESS UNDERNEATH ALL CURRENTS” 

 Velkommen til udstillingen og min nye serie malerier:

Titel: “Vægtløs under Alle Strømme” / “Weightless Underneath All Currents” 

Jeg viser hele serien i Stockholm fra 23/11 – 10/12 – 2023 i samarbejde med Galleri Mats Bergman 

11 nye værker – Maleri akryl/oilbar/pastel på lærred i blandede størrelser 

At være vægtløs betyder, at noget eller nogen er uden vægt eller oplever en følelse af vægtløshed, mens de befinder sig i luften eller under vandet og påvirkes af forskellige strømme eller bevægelser. 

En tilstand af lethed og ubesværet bevægelse, der opstår under dykning og flyvning, hvor den fysiske tyngdekraft mindskes eller elimineres, hvilket skaber en følelse af vægtløshed, af “at flyde”.

Denne følelse af lethed, har jeg visuelt undersøgt i denne serie malerier. 

Langsomme, flydende bevægelser, en frihed i bare at flyde rundt, en tilstand af “ikke gøren”, “ikke-handlen” en tilstand af udelukkende “at være”.
En overgivelse til nuet,  en følelse af forbundethed i balance og i dyb kontakt til naturen, både på indre og ydre plan. 

Jeg er inspireret af livet under vandet og luftens klare lys. En verden af strålende levende farver, livsglæde, mangfoldighed, skønhed, organiske former og flydende strømme af energi. 

Det levende liv, det naturlige liv, det ubesværede.

Malerierne indeholder komplementære og dynamiske farvesammensætninger, organiske former og stærke kontraster, der gentager sig og leger sammen. 

Malerierne er bygget op af flere lag. Farverne er dybe og glødende og fyldt med energi og høj vibration. Malerierne handler om øjeblikke af ubesværet liv, om at “slippe ankeret” om overgivelse, nærvær, harmoni og frihed.

Gennem værkerne i udstillingen inviteres beskueren til at udforske den dynamiske balance mellem handling og ikke-handling, mellem at være forankret og at “glide med”

Kan vi finde ro, harmoni og frihed ved at give slip og bare lade os drive med i tilværelsens flydende natur og kosmiske orden?

Mia Willaume, nov 2023