Book Navigation

 

“E V O L U T I O N”

Henover de sidste 6-8 uger har jeg arbejdet på et 10 meter langt gavlmaleri 10 meter oppe på et tag i Køge Centrum

Gavlmaleriet / værket “EVOLUTION” er inspireret af liv, håb, naturen og opblomstring af nyt. Det levede liv. Det levende liv.
Livsglæde.

Jeg har elsket arbejdet ude på taget, mærke sensommerens forandring i vind og vejr. Se lyset kaste skygger rundt på muren og himlens farve, der ændrer sig konstant og spiller med i maleriets farver og former.

Inspireret af Darwins teori om at naturens eneste konstant er forandring, og at alle levende organismer er forbundet og deler samme fælles ophav.
Ophav giver på sin vis mening i anden forstand i dette projekt. For jeg har elsket poesien i at male havet / havbunden op i himlen.

Det er mit lille bidrag og håb om at udviklingen går i retning af mere lys og mere fred og kærlighed i verden <3Der er meget håb i gavlmaleriet. Et håb om en verden i kærlighed og lys, det synes jeg verden og tiden er til. Det vel aldrig af mode. Jeg blev træt af dårlige nyheder sidste år, krig, sygdom, kriser osv, medier der skabte frygt og elendigheder fyldte på alle sendeflader. Jeg har ikke haft tændt for særlig mange nyheder og besluttede mig for at fokuserer på det gode istedet, på livet, lyset og alt det positive som verden og mennesker også har og kan sammen. Som billedkunstner har jeg malet livsbekræftende og livsglade motiver fyldt med farver og god energi og har dermed været ambassadør for den gode nyhed bl.a som dette gavlmaleri er inspireret af ; nemlig at koralrevet The Great Barrier Reef blomstrer igen efter over 35 år.

Processen var meget anderledes end normalt for mig, da jeg skulle tænke komplet anderledes og planlægge mere, lave skitser inden mm. Strukturer, organiserer. Og så alligevel, da jeg først gik i gang gik det som altid, bare derudaf uden struktur og skitser, meget intuitivt.

Timingen var også go’. Nåede lige præcis at pille stillads og mange spande med  maling ned fra tage, inden stormen tog fat. 

Evolution er en langsom og gradvis ændring af ting eller tilstande, og er nu foreviget her i Køge centrum. Det er mit lille bidrag og håb om at udviklingen går i retning af mere lys og mere fred og kærlighed i verden <3

Mia

 

Interview Dagbladet Køge 26. okt 2023